Jaarwerk en jaarrekening op laten stellen

Bij Administratiekantoor LR verzorgen we jouw jaarwerk en jaarrekening. Onze diensten omvatten het opstellen van getekende jaarrekeningen, samenstellingsverklaringen en volledige jaarrekeningen, zodat jouw financiële administratie compleet en accuraat is.

Klanten geven ons

5.0

Onze diensten

Compleet Jaarwerk en Jaarrekening voor Jouw Bedrijf

Bij Administratiekantoor LR zorgen we ervoor dat jouw jaarwerk helemaal op orde is. We stellen getekende jaarrekeningen op die je nodig kunt hebben voor bijvoorbeeld een hypotheek, lening of huurcontract. Zo weet je zeker dat alles netjes geregeld is.

Daarnaast bieden we samenstellingsverklaringen aan. Dit is een verklaring waarin we bevestigen dat jouw jaarrekening zorgvuldig en volgens de regels is opgesteld. Dit kan belangrijk zijn voor de bank of andere instanties.

Tot slot zorgen we ervoor dat jouw volledige jaarrekening op tijd en accuraat wordt opgesteld. Hiermee krijg je een helder overzicht van jouw financiële situatie van het afgelopen jaar, wat je helpt bij het maken van toekomstige plannen en beslissingen voor jouw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Een jaarrekening is een uitgebreid rapport dat de financiële cijfers van jouw bedrijf over een bepaald jaar weergeeft. Het omvat onder andere de balans, winst- en verliesrekening, en toelichtingen op de cijfers. Dit rapport is essentieel voor banken, investeerders, en andere belanghebbenden om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van jouw onderneming. Voor bv’s is het verplicht om een jaarrekening op te stellen, terwijl het voor zzp’ers optioneel is​​.

Een samenstellingsverklaring is een document dat een accountant, boekhouder of belastingadviseur bij de jaarrekening toevoegt. Het verklaart dat de jaarrekening is opgesteld volgens de ethische voorschriften en gebaseerd op de door de klant aangeleverde gegevens. Deze verklaring geeft extra zekerheid aan derde partijen, zoals banken, dat de jaarrekening betrouwbaar en correct is​​.

Een getekende jaarrekening is vaak vereist door verschillende instanties en voor verschillende doeleinden, zoals:

  • Het verkrijgen van een hypotheek
  • Het aanvragen van een lening
  • Het voldoen aan wettelijke verplichtingen voor bv’s
  • Het verstrekken van financiële informatie aan verhuurders of de UWV
  • Een getekende jaarrekening biedt ook meer inzicht en professionaliteit voor jouw eigen bedrijfsvoering​​.

Als alle benodigde gegevens beschikbaar zijn, kunnen wij de jaarrekening binnen een week opstellen. De snelheid hangt af van de volledigheid en kwaliteit van de aangeleverde administratie. Als wij jouw volledige administratie beheren, is het proces sneller en eenvoudiger. Indien er nog documenten ontbreken of als de administratie niet compleet is, kan het proces langer duren​​.

Voor het opstellen van jouw jaarrekening hebben wij de volgende documenten nodig:

  • Volledige administratie (inkoop- en verkoopfacturen, bankafschriften)
  • Jaaroverzicht van je bankrekening
  • Eventuele leningsovereenkomsten
  • Uitdraai van de salarisadministratie indien er personeel is
  • Overige relevante financiële documenten afhankelijk van jouw specifieke situatie

Als wij jouw administratie al volledig beheren, zijn extra documenten meestal niet nodig​​.

Een jaarrekening is vaak een vereiste bij het aanvragen van een lening of hypotheek. Het geeft de geldverstrekker inzicht in de financiële gezondheid van jouw bedrijf, wat essentieel is voor de beoordeling van jouw kredietwaardigheid. Een betrouwbare en correct opgestelde jaarrekening kan het vertrouwen van de bank of investeerder vergroten, waardoor de kans op goedkeuring van jouw lening of hypotheekaanvraag toeneemt​​.

Vrijblijvend kennismaken

Plan vandaag nog een vrijblijvend gesprek en ervaar onze persoonlijke aanpak en laagdrempelige communicatie voor jouw boekhouding.

Klanten geven ons

5.0

Wij doen de administratie al voor

Staat jouw bedrijf hier binnenkort ook tussen?

Contact via WhatsApp

Van maandag tot vrijdag 08:30 tot 17:00

Plan een vrijblijvend gesprek in