Belastingdienst contact en procedures

Bij Administratiekantoor LR verzorgen we al je contacten met de Belastingdienst. Van bezwaarschriften en beroepschriften tot vooroverleg en regelingen, wij zorgen voor een zorgeloze afhandeling van al je belastingzaken.

Klanten geven ons

5.0

Onze diensten

Zorgeloos Contact en Procedures met de Belastingdienst

Bij Administratiekantoor LR nemen we al het contact met de Belastingdienst voor je uit handen. Heb je een geschil of een vraag? Wij dienen bezwaarschriften en beroepschriften voor je in, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

We regelen ook vooroverleg met de Belastingdienst om duidelijkheid te krijgen over complexe fiscale zaken. Dit helpt om onverwachte problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Wij zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste regelgeving en hoe deze jouw bedrijf beïnvloedt.

Daarnaast verzorgen we al het overige contact met de Belastingdienst. Of het nu gaat om het aanvragen van regelingen, het bespreken van specifieke cases, of het oplossen van fiscale vraagstukken, wij staan voor je klaar. Zo kun jij je concentreren op je bedrijf, terwijl wij zorgen dat alles met de Belastingdienst goed geregeld is.

Veelgestelde vragen

Wij kunnen een bezwaarschrift indienen als er iets niet juist lijkt te zijn in jouw belastingaangifte of als je het idee hebt dat er een fout is gemaakt door de Belastingdienst. Wij onderzoeken de situatie grondig en schrijven bezwaarschriften binnen de gestelde termijn. Dit kan in veel situaties nodig zijn, bijvoorbeeld als je een bepaalde belastingaanslag betwist​​.

Een beroepschrift is een formeel document dat je indient als je het niet eens bent met een beslissing op een bezwaarschrift door de Belastingdienst. Dit kan nodig zijn als je na het indienen van een bezwaarschrift nog steeds van mening bent dat de beslissing onjuist is. Het beroepschrift gaat naar een hogere instantie voor herbeoordeling​​.

Vooroverleg met de Belastingdienst betekent dat je voorafgaand aan een bepaalde transactie of handeling overleg pleegt met de Belastingdienst om duidelijkheid te krijgen over de fiscale gevolgen. Dit is belangrijk omdat het helpt om toekomstige problemen te voorkomen en zekerheid te krijgen over hoe bepaalde zaken fiscaal behandeld zullen worden. Bijvoorbeeld, voor ondernemers die in internationale handel zitten, kan vooroverleg helpen om duidelijkheid te krijgen over btw-vrijstellingen​​.

Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijf aan de nieuwste fiscale regelgeving voldoet door continu op de hoogte te blijven van veranderingen in wet- en regelgeving. Wij passen deze kennis toe op jouw administratie en geven proactief advies over noodzakelijke aanpassingen. Daarnaast controleren wij regelmatig jouw administratie en belastingaangiftes om ervoor te zorgen dat alles correct en up-to-date is​​.

Wij kunnen diverse regelingen aanvragen bij de Belastingdienst namens jouw bedrijf, zoals:

  • Investeringsaftrek: Aanvragen van belastingvoordelen voor investeringen die je hebt gedaan.
  • Btw-vrijstellingen: Bijvoorbeeld voor internationale handel, zoals B2B-leveringen buiten de EU.
  • Uitstel van betaling: Indien nodig kunnen wij uitstel van belastingbetaling aanvragen.
  • Toeslagen en subsidies: Aanvragen van relevante toeslagen en subsidies voor jouw onderneming.


Wij overleggen met de Belastingdienst om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf optimaal gebruik maakt van alle beschikbare fiscale regelingen​​.

Vrijblijvend kennismaken

Plan vandaag nog een vrijblijvend gesprek en ervaar onze persoonlijke aanpak en laagdrempelige communicatie voor jouw boekhouding.

Klanten geven ons

5.0

Wij doen de administratie al voor

Staat jouw bedrijf hier binnenkort ook tussen?

Contact via WhatsApp

Van maandag tot vrijdag 08:30 tot 17:00

Plan een vrijblijvend gesprek in